DISC Communicatie training

De manier waarop we communiceren heeft een grote invloed op de kwaliteit van onze werkrelaties. En onze werkrelaties bepalen in grote mate de kwaliteit van onze samenwerking. Alleen maken sommige uitspraken het er niet eenvoudiger op. Vaak zijn we ons niet bewust van de manier waarop we communiceren, waardoor collega’s dat als last kunnen ervaren.

De DISC communicatie training biedt uitkomst voor organisaties die willen werken aan de verbeterde communicatie vaardigheden. Het is een actieve training die ingaat op de vier DISC communicatie-stijlen. Deelnemers krijgen inzicht in hun eigen stijl (kleur), maar ook welke stijlen er binnen het team en organisatie bestaan. Zij leren bewust sturing te geven aan hun communicatie zodat 'ruis' en conflicten met collega’s tot de verleden tijd behoren.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over de DISC training gaan de deelnemers aan de slag. Er wordt zowel plenair als in groepen gewerkt. Het programma bestaat uit een prettige afwisseling van theorie en praktijk. Belangrijk hierbij is de ruimte om te delen, te reflecteren en van elkaar te leren. Door middel van actieve oefeningen, reflectieopdrachten en praktijkvoorbeelden leren de deelnemers zichzelf en hun collega’s beter kennen.

DISC Leiderschap training

DISC methode

We maken hierbij gebruik van het DISC model, een methode om persoonlijke profielen in kaart te brengen. Op die manier ontstaat er ruimte voor onderling begrip en een prettige samenwerking. Door het ervarings-gerichte karakter van de training zijn geleerde vaardigheden van blijvend resultaat.

Voor wie geschikt

De DISC Communicatie training is voor teams en organisaties die willen werken aan effectieve communicatie en prettige samenwerking. De training is geschikt voor groepen van 10–14 personen en wordt op elke locatie in Nederland en België verzorgt.

Duur & kosten training

1-2 dagen
150-200 euro per deelnemer
(Inclusief test & persoonlijk rapport)

Resultaat van de training

Heldere communicatie, prettige samenwerking in een team waarin iedereen gezien en erkend wordt.

De deelnemers hebben inzicht in eigen DISC profiel en communicatie stijl
Kunnen andere stijlen binnen team en organisatie herkennen
Zijn in staat om sturing te geven aan hun eigen communicatie
Zij zijn zich meer bewust van hun eigen valkuilen en gedragspatronen
Herkennen ook voorkeuren en gedragspatronen van anderen
Zij zijn in staat om verbinding en begrip te creëren met anderen
En beschikken over concrete handvatten bij conflicthantering en lastige situaties

Contact

Wilt u meer informatie over deze training, gebruik de offerte button of bel ons via 06 232 83 272

De DISC communicatie training biedt een toegankelijke methode om in korte tijd persoonlijke profielen in kaart te brengen en is ook te gebruiken om conflicten met collega’s te analyseren. Wanneer teamleden elkaars valkuil en allergie leren kennen ontstaat er ruimte voor onderling begrip en een prettige samenwerking.

DISC Communicatie training in de provincies

Wij verzorgen de DISC communicatie training in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

DISC Communicatie training in de steden

Wij verzorgen de DISC communicatie training in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

Bezoekers keken ook naar
- Kernkwaliteiten met DISC
- DISC Teamtraining
- Leiderderschap training
-
LEAD Leiderschap training

Ervaringen

Wat onze klanten vertellen over de training

Het was voor ons een erg geslaagde en leerzame training. Jeanette is een fijne en prettige trainster! Bedankt.

Linda van den Bogaert
Senior Adviseur Klant & Wonen