+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

disc test doen

Tijdens onze DISC programma’s doen we met de deelnemers vaak de DISC test. Het voordeel van deze DISC test is dat het in korte tijd inzicht geeft in persoonlijke voorkeuren van deelnemers. De test geeft een helder beeld van het gedrag,  communicatie stijl, drijfveren en motivatie. Maar ook en het groei potentieel van deelnemers.

DISC

Workshop

DISC KERNKWALITEITEN WORKSHOP

disc test

De DISC test geeft een inzicht in welke persoonlijke stijlen er binnen een team of organisatie bestaan. Door inzicht te krijgen in deze stijlen leren deelnemers bewust sturing te geven aan hun communicatie en gedrag. Met als resultaat dat ‘ruis’ en conflicten met collega’s tot de verleden tijd gaan behoren.

DISC test uitkomsten

Met de uitkomsten van de DISC test gaan we met de deelnemers aan de slag. We maken hierbij gebruik van het DISC model en brengen alle voorkeursstijlen in kaart. We kijken naar primaire en secundaire stijlen van de deelnemers en koppelen deze aan kleuren. Hierdoor is het laagdrempelig, gemakkelijk te herkennen en direct toepasbaar.

Disc stijlen

De vier stijlen zijn als volgt omschreven.

Dominant

Leidend en resultaatgericht
De Dominante-stijl uit de test meet hoe iemand problemen oplost of uitdagingen aangaat. Iemand met een hoge D-waarde kan zeer assertief en resultaat gericht zijn, neemt de leiding en wil graag winnen. Deze personen zijn over het algemeen zeer aanwezig en nemen geen blad voor de mond, maar kunnen ook drammerig overkomen naar anderen. Verder zijn zij extravert, controlerend, direct, gedreven, prestatiegericht en hebben een hoog tempo. Bij een lage D-score zal iemand minder controlerend aanwezig zijn, uitdagingen samen aanpakken en conflicten vermijdend zijn.

Inspirerend

Enthousiast impulsief
De Inspirerend-stijl uit de test meet hoe iemand anderen beïnvloed of in interactie is met anderen. Iemand met een hoge I-waarde kan zeer actief zijn, op zoek naar relaties met anderen en kan sterk beïnvloeden. Deze personen zijn verbaal zeer vaardig, maar kunnen ook doorslaan in te veel praten. Verder zijn zij extravert en relatiegericht, hartelijk, enthousiast en impulsief. Bij een lage I-score zal iemand juist terughoudend zijn in het benaderen van anderen.

Stabiel

Betrokken en harmonieus
De Stabiel-stijl uit de test meet hoe iemand zijn eigen tempo bepaald of reageert op veranderingen. Iemand met een hoge S-waarde is vaak bedachtzaam en rustig ingesteld. Bij plotselinge veranderingen ontstaat bij persoon actief verzet. Iemand met een hoge S-score kan introvert overkomen maar is een zeer betrokken teamspeler. Verder zijn zij vriendelijk, bescheiden, attent en harmonieus. Bij een lage S-score zal iemand werken met een hoog tempo, is bijzonder actief en zoekt naar veranderingen.

Consciëntieus

Nauwkeurig en gewetensvol
De Consciëntieus-stijl uit de test meet hoe iemand reageert op regels, procedures en beperkingen. Iemand met een hoge C waarde volgt regels gesteld door derden. Ook is iemand met een hoge C-score: vaak introvert, analytisch, is een controlerende denker en kan uitmuntend observeren. Verder kan deze persoon afwachtend en gesloten zijn en hecht grote waarde aan privacy. Bij een lage C-score zal iemand pogen om zijn/haar eigen regels en procedures te bepalen.

Niew

Open inschrijving DICS training voor individuele personen. Wil je meer weten over onze DISC workshops en trainingen? Neem contact op via 06 232 83 272 voor alle mogelijkheden.

Gerelateerde DISC workshops
 Communicatie workshop
 Kernkwaliteiten workshop
 Team training 
 Leiderschap training 

Contact formulier 

contact

Email: info@matrixevents.nl

Tel: +31 (0)623283272