Workshop Instagram en Smartphone Fotografie

We maken met z’n allen gemiddeld zo’n 10 foto’s per dag. En met 2,1 miljoen Instagram gebruikers in Nederland zijn dat er dus nogal wat. De meeste mensen slaan hun foto’s op hun smartphone op en kijken er nauwelijks naar terug. Doodzonde natuurlijk, want het zou beter zijn als iedereen de moeite neemt om die ene perfecte foto te maken. Zo’n mooie foto waar je met plezier naar terugkijkt of kan delen met je social netwerk. Een goede 'post' begint met het juiste beeldmateriaal. Immers, je foto moet opvallen en aantrekkingskracht hebben.

Over de workshop

Tijdens de workshop Instagram en Smartphone Fotografie maken we van de deelnemers enthousiaste fotografen! Je leert hoe je mooie professionele smartphone foto’s kunt maken. Hierdoor wordt het leuk en eenvoudig om bijzondere beelden vast te leggen. Daarnaast leer je om social media kanalen zoals Instagram en Facebook beter te beheren.

Wat gaan we doen

Naast de informatieve kant gaan je samen met je collega's aan de slag. De workshop is overzichtelijk in blokken opgebouwd waarbij jullie natuurlijk veel gaan oefenen met fotograferen. Ook zijn er leuke praktijk opdrachten waar jullie groepsgewijs op pad gaan en de resultaten samen gaan bekijken. Kortom, de Workshop Instagram en Smartphone Fotografie en is dé teambuilding activiteit van 2019!

Voor wie

De Instagram Workshop voor bedrijven is voor iedereen geschikt. Hierdoor is de workshop prima in te zetten als teambuilding activiteit of tijdens personeelsuitje, maar ook tijdens een ondernemersborrel. De workshop is geschikt voor groepen van 8 tot 30 personen. (Ook als bedrijfsevent met groepen tot wel 250 personen.) We verzorgen de workshop op elke locatie in Nederland en België.

Duur workshop

2,5-3 uur

Resultaat van de workshop

Je hebt geleerd anders te kijken naar een omgeving, het object en het licht om je heen. Hierdoor ben je in staat om echte professionele smartphone foto’s te maken. Maar ook hoe je deze content kan plaatsen op social media zoals Instagram of Facebook.

Je hebt samen de basisvaardigheden van fotografie geleerd.
Je hebt meer inzicht in zaken als licht, compositie, perspectief en creativiteit.
Je weet hoe je foto's kan bewerken waardoor ze aantrekkelijk en interessanter worden.
Je hebt over Instagram geleerd wat je wel en niet online deelt.
Je weet alles over privacybewaking van je Instagram account.
Je hebt geleerd wat volgers zijn en hoe je er meer kan krijgen.

Contact

Wilt u meer informatie over deze workshop, gebruik de offerte button of bel 06 232 83 272

Workshop Instagram  en Smartphone Fotografie in de provincies

Wij verzorgen de workshop Instagram en Smartphone Fotografie in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland.

Workshop Instagram  en Smartphone Fotografie in de steden

Wij verzorgen de workshop Instagram en Smartphone Fotografie in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Wassenaar - Delft - Wateringen - Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Oosterhout - Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch -'s-Hertogenbosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Maastricht - Brunssum - Roermond - Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

Inzetbaar

De workshop is inzetbaar als leerzame teambuilding activiteit bedrijfsuitje – off-site – team dag. Ideaal voor teams en organisaties die op zoek zijn naar een ludieke, leerzame foto cursus of teambuilding workshop.

Wat houdt de workshop in

UITLEG OVER FOTOGRAFIE

Aan de hand van een presentatie met leuke voorbeeldfoto’s starten we met een korte uitleg over hoe je zelf eenvoudig de mooiste foto’s kunt maken. De basisregels m.b.t. fotografie komen aan bod, gebaseerd op o.a. licht, compositie, perspectief en creativiteit. We vertellen je tips & tricks die je gaan helpen om de foto aantrekkelijk en interessanter te maken, zodat hij echt een professionele uitstraling krijgt.

UITLEG OVER INSTAGRAM

- Algemene uitleg over het gebruik van Instagram
- Hoe kan je foto's bewerken
- Wanneer deel je een foto wel of niet online
- Hoe bewaak jouw privacy op Instagram
- Wat zijn volgers, en hoe krijg je er meer
- Stories & Combinatie apps

BRENG HET IN DE PRAKTIJK

Na de uitleg over smartphone fotografie en Instagram gaan we als groep of individueel op pad en krijg je een aantal opdrachten mee. Je gaat nu mooie, creatieve foto’s maken, zoals je ze nog nooit gemaakt hebt! Onze professionele fotografen gaan mee om onderweg tips en aanwijzingen te geven. Na afloop bekijken we samen de resultaten, je zult versteld staan van jezelf en van elkaar!

Over de facilitator

Loes Mennen, ronde in 2008 haar opleiding aan de Fotovakschool af, waarna zij haar eigen fotostudio opende. Sinds die tijd werkt Loes als professioneel fotografe, en is eigenaresse van Loes Mennen Fotografie en Flitzer!
In 2014 ontstond het idee om een fotografie workshop te gaan verzorgen, en dat was het begin van de workshop Smartphonefotografie & Instagram. De workshop was meteen een groot succes en werd grandioos ontvangen. De deelnemers waren laaiend enthousiast, zij leerden ‘echt’ in korte tijd andere foto’s maken. Inmiddels verzorgt Loes inspirerende workshops in Nederland en België om iedereen, zowel zakelijk als particulier, beter te leren fotograferen.

Loes Mennen