LEAD Leiderschap training

Leiderschap, vandaag de dag wordt het als nooit tevoren van medewerkers verwacht. Veranderingen vinden in razend tempo plaats, organisaties veranderen en van hun medewerkers wordt dat ook verwacht. Van hen wordt verwacht dat ze krachtig en authentiek zijn. Dat ze zelfsturend pro-actief kunnen werken, maar ook helder communiceren over wat ze doen en doen wat ze zeggen.
De LEAD leiderschap training biedt uitkomst rond deze vraagstukken. Tijdens de training maken deelnemers een stap in modern leiderschap. Zij gaan persoonlijke drijfveren, overtuigingen en denkpatronen doorgronden, zodat zij in staat zijn om teams effectief aan te sturen en te motiveren. Maar ook thema's als teamcontext en eigenaarschap komen ruimschoots aan bod. We maken hierbij gebruik van het DISC model, waarmee we persoonlijke stijlen en ontwikkeling niveaus in kaart brengen. Hierdoor zijn de deelnemers in staat om de DISC stijlen van medewerkers te herkennen en hen persoonlijk aan te sturen, te inspireren en motiveren. Kortom, de LEAD Leiderschap training is een must voor elke moderne leider.

Wat gaan we doen

Het programma kent een prettige afwisseling van informatie en praktijk, afgewisseld met momenten om te delen te reflecteren en te leren. Er wordt zowel met het de hele groep als individueel gewerkt. Door middel van een persoonlijke test, reflectieopdrachten en praktische oefeningen leren de deelnemers zichzelf beter kennen.

DISC Leiderschap training

DISC methode

We maken gebruik van het DISC model. DISC is een toegankelijk methode om persoonlijke profielen, talenten, kwaliteiten en ontwikkeling punten in kaart te brengen. De deelnemers doen de DISC test en ontvangen na training een persoonlijk DISC rapport. Hiermee hebben zij zicht op talenten en handvatten om die talenten succesvol te benutten.

Voor wie geschikt

LEAD Leiderschap is voor managers, middle management en teamleiders die willen werken aan ontwikkeling van modern leiderschap. De training is geschikt voor groepen van 6 tot 14 personen. Wij verzorgen de training op elke locatie (ook in-company) in Nederland en België.

Duur training

2 dagen

950 euro per deelnemer (exclusief catering & verblijf)

Resultaat van de training

Deelnemers zijn zelfbewust, hebben inzicht in hun eigen kwaliteiten en persoonlijke waarden. Zijn in staat om de DISC stijlen van medewerkers te herkennen en hen persoonlijk aan te sturen, inspireren en motiveren. Het zijn krachtige leiders die weten om te gaan met een uitdagende en sterk veranderende maatschappij.

Contact

Wilt u meer informatie over deze training, gebruik de offerte button of bel ons via 06 232 83 272

De LEAD Leiderschap training is een krachtige methode om in korte tijd een slag te slaan in persoonlijke en professionele ontwikkeling van managers.

LEAD Leiderschap training in de provincies

Wij verzorgen de LEAD Leiderschap training in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

LEAD Leiderschap training in de steden

Wij verzorgen de LEAD Leiderschap training in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

Bezoekers keken ook naar
- Kernkwaliteiten met DISC
- DISC Teamtraining
- DISC Leiderschap training

Ervaringen

Wat onze klanten vertellen over de training

Het was voor ons een erg geslaagde en leerzame training. Jeanette is een fijne en prettige trainster! Bedankt.
Linda van den Bogaert
Senior Adviseur Klant & Wonen
Wij mensen hebben een bijzondere verzameling van kwaliteiten meegekregen toen wij als kind ons leven begonnen. Tijdens onze vroege jeugd hebben wij deze mooie kwaliteiten kunnen inzetten met als doel om te ervaren, te leren en te ontwikkelen. Door deze snelle ontwikkeling kwamen we door onze ervaringen in contact met de wereld om ons heen. Een wereld waar niet altijd ruimte was om al onze kwaliteiten ten toon te spreiden. Door onze omgeving (ouders, opvoeders, familie, school, vrienden etc.) hebben we geleerd om ons aan te passen. Immers sommige kwaliteiten en emoties waren niet gewenst of werden afgekeurd door onze omgeving. Hierdoor gingen wij deze kwaliteiten niet meer inzetten of zelfs onderdrukken. Voor de één waren dat kwaliteiten die te maken hadden met ‘open’ of ‘eerlijk’ zijn, voor de ander waren dat kwaliteiten als ‘spontaan’ zijn of ‘voor jezelf opkomen’. En weer voor iemand anders waren dat de kwaliteiten ‘kwetsbaar’ of ‘liefdevol’ zijn.
Bij het onderdrukken van deze kwaliteiten gingen wij ook gedrag vertonen wat door onze omgeving geaccepteerd werd. En zo ontwikkelden wij een ‘persoonlijkheid’ die het best bij ons paste. Persoonlijkheid is een woord uit onze taal wat voortkomt uit het Griekse woord ‘persona’ wat oorspronkelijk 'masker' betekende. We hebben dus als het ware een masker opgezet.
Volgens de Zwitserse psycholoog Carl Gustav Jung doen wij mensen dat om ons aan te passen zodat wij geaccepteerd worden door onze sociale omgeving. Kortgezegd, ons gedrag heeft niets te maken met wie wij werkelijk zijn, het vormt de basis van ons overlevingsmechanisme om geliefd en geaccepteerd te worden door onze omgeving. Door bewust te worden van ons gedrag en waarom dit gedrag ontstaan is kunnen we gaan ontdekken wie we werkelijk zijn. Als het ware kunnen we weer thuiskomen bij ons authentieke zelf. En dat is wat de deelnemers ervaren tijdens onze DISC leiderschap training.