Online Meditatie workshop

Meditatie is een actieve training van de geest om ons bewustzijn te vergroten. Ook wel het oefenen om het gedachten (mind) tot rust te brengen. Voor veel mensen is dat een grote uitdaging, omdat wij als kind al geleerd hebben om juist actief te denken. En wanneer we de hele dag door overmatig denken wordt het soms te veel. We ontwikkelen klachten zoals onrust, nervositeit en slapeloosheid.

Meditatie is een krachtige manier om rust en meer balans te creëren in jouw leven. Onze online meditatie workshop biedt jou in korte tijd praktische handvatten om meditatie te gaan beoefenen. De workshop kent een prettige afwisseling van uitleg en praktische oefeningen.

Inhoudelijk

Onderwerpen die aan bod komen zijn; het ontstaan van stress, kracht van ademen en meditatie. Resultaat: meer ontspanning en meditatie succesvol toepassen in jouw dagelijks leven. Meer balans in werk en privé.

Voor wie

Online meditatie workshop is geschikt voor groepen van 5 tot 25 deelnemers.

Duur

De workshop duurt 60 min.

Meer info

Wil je meer informatie? Bel ons via 06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Offerte aanvragen

Voordelen meditatie

Een stressreductie, lager ziekteverzuim
Meer ontspanning en effectiviteit
Verbeterde communicatie & samenwerking


Over Mindfulness

Meer dan een miljoen mensen loopt een vergroot risico op het krijgen van een burn-out volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van het TNO. En dat hoeft niet zo te zijn wanneer medewerkers mindfulness leren toepassen. Mindfulness is verreweg de meest krachtige manier om in korte tijd stress te reduceren en effectief om te gaan met uitdagende situaties van vandaag de dag. Een simpele manier van mindfulness is om te beginnen met het beoefenen van meditatie.

Over Meditatie

Veel mensen denken nog steeds dat meditatie gelijk staat aan zitten en niets doen en dat is niet het geval. Maar wat is meditatie nou eigenlijk wel? Feitelijk is meditatie is een actieve training van de geest om ons bewustzijn te vergroten. Vaak wordt meditatie gezien als een middel om het denken (onze mind) stil te zetten. En dat is nou juist onze grootste uitdaging. Immers in de westerse wereld leren wij van kinds af aan om actief te denken. Onze 'mind' is zo sterk ontwikkeld dat het eigenlijk niet te doen is om een tijdje helemaal stil te zijn.

Mindfulness in de zorg
Mindfulness in de zorg

Mindfulness & meditatie

Mindfulness meditatie zoals wij het zien is om te leren aanwezig te zijn met wat zich aandringt. Alsof je een stap naar achter neemt en jouw gedachten en gevoelens gaat aanschouwen. Op die manier komen gedachten op en kan je ze ook laten gaan. Het vereist natuurlijk oefening maar naar verloop van tijd ben je in staat om letterlijk los te komen van jouw gedachten. Belangrijke stelregel hierbij is dat er geen oordeel (goed of slecht) is, alles mag er zijn. Op die manier train je jouw 'mind' om tot rust te komen en te ontspannen.

Start met tien minuten

Wanneer je wilt beginnen meditatie wees je ervan bewust dat het best een uitdaging kan zijn. De valkuil van de meeste starters en is wel het lange zitten. Daarom adviseren wij om dat juist niet te doen. Begin gerust met tien minuten per dag. Dat kan op elke plek zolang je maar niet afgeleid wordt door omgevingsfactoren. Ook het moment waarop je gaat mediteren is ook niet belangrijk. Het enige wat je hoeft te doen is te gaan zitten en bewust in en uit te ademen. Na verloop van tijd ga je vanzelf langer zitten en de voordelen ervaren van simpelweg aanwezig zijn.Lees verder [..]

Hier en nu

Een krachtige manier om dat te doen is om je focus te verleggen naar de ademhaling of gebruik te maken van geleide meditatie. Dat kan zijn bepaalde muziek of een gesproken tekst. Wanneer we mindfulness leren toepassen gaan we steeds meer in het 'hier en nu' leven. Een bijkomend voordeel is dat we beter kunnen omgaan met stressvolle situaties. We laten ons niet meer leiden door emoties en gedachten maar kunnen elke situatie steeds neutraal aanschouwen en handelen naar wat werkelijk belangrijk voor ons is.

Workshop Mindfuleness in de zorg kan op elke locatie verzorgd worden, zowel extern als in-company.

Online Mindfulness workshop in de provincies

Wij verzorgen de Online Mindfulness workshop in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

Online Mindfulness workshop in de steden

Wij verzorgen de Online Mindfulness workshop in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.