+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

Teamdag Communicatie

Teambuilding evenementen voor teams en organisaties. 

teamdag communicatie

Teamdagen met en thema zijn bijzonder populair. Niet zo gek want een team dag versterkt de onderlinge banden met collega’s. Daarnaast krijgen medewerkers alle ruimte om elkaar beter te leren kennen. Koppel daar een speciaal thema aan en het wordt ook nog eens leerzaam event.

team dag communicatie

Workshop

teamdag communicatie

over de teamdag

Teamdag Communicatie is een ludiek programma waarbij uw medewerkers gezamenlijk aan de slag gaan rond het thema ‘communicatie’. Communicatie is belangrijk op werkvloer want het heeft een grote invloed op de kwaliteit van onderlinge werkrelaties. En werkrelaties bepalen in grote mate de kwaliteit van samenwerking. De teamdag communicatie kent een prettige afwisseling van activiteiten en workshops die allemaal gericht zijn op het ontwikkelen van communicatie vaardigheden.

wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over de teamdag gaan de deelnemers aan de slag. De dag start plenair met de hele groep, waarna de deelnemers in kleinere groepen het programma volgen. De deelnemers gaan door middel van een carrousel verschillende workshops volgen die allemaal een eigen thema hebben. De thema’s zijn:

  • Hoe communiceer ik en de ander? (DISC communicatie workshop)
  • Hoe geeft ik krachtige feedback? (Feedback geven én ontvangen)
  • Hoe breng ik mijn verhaal over? (Impactvol communiceren & presenteren)

Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen de deelnemers zelf een keuze maken of zij volgen alle workshops. Onderaan deze pagina treft u een inhoudelijk overzicht van de communicatie workshops.

resultaat

Heldere communicatie, prettige samenwerking in een verbonden team waarin iedereen gezien en erkend wordt.

inhoud workshops

– Hoe Communiceer Ik En De Ander?

Deze laagdrempelige en actieve workshop gaat in op de vier DISC communicatie stijlen. De deelnemers krijgen inzicht in hun eigen DISC stijl (kleur) en welke stijlen er binnen het team en organisatie bestaan. We maken hierbij gebruik van het DISC model zodat de deelnemers gemakkelijk inzicht krijgen in elkaars profiel, drijfveer en behoeften. Op die manier ontstaat er ruimte voor onderling begrip en een prettige samenwerking.

– Hoe Geeft Ik Krachtige Feedback?

Tijdens deze feedback workshop ontdekken de deelnemers alles over het ‘hoe en waarom’ van feedback, maar ook hoe je op neutrale wijze feedback kunt geven én ontvangen. Naast korte theorie, afgewisseld met praktijkvoorbeelden gaan de deelnemers oefeningen doen waarbij soms hilarische situaties bovenkomen. We maken gebruik van het feedback model zodat de deelnemers in korte tijd feedback vaardigheden leren toepassen. Ook is er ruimte voor eigen inbreng uit de praktijk.

– Hoe Breng Ik Mijn Verhaal Over?

Impactvol communiceren workshop is een workshop die ingaat op ‘hoe’ we communiceren en wat maakt dat we neutraal, helder en duidelijk overkomen bij anderen. De deelnemers krijgen inzicht in belangrijke factoren die zorgen dat onze communicatie impactvol overkomt.

De workshop kent een prettige afwisseling van informatie en actieve oefeningen. Naast inhoudelijke zaken als structuur en opbouw van een gesprek is er ook aandacht voor inspirerend en authentiek zijn, omgaand met patronen en gericht contact maken met gesprekspartner of publiek.

voordelen workshops
  •  De groepsdynamiek geeft positieve energie

  • Ervarend leren met duurzaam resultaat

  • Teambuilding & verbinding

  • Korte interventie, maximaal resultaat

Denk niet net dat de Haka zomaar een dans is, want de Nieuw-Zeelandse rugby spelers zien de dans als hun cultureel erfgoed, en het uitvoeren ervan als een grote eer en respect naar hun voorvaderen. Dit respect reflecteert zich ook terug bij de toeschouwers in het stadion en dat maakt de Haka zo krachtig.

Voor wie

  • De Teamdag Communicatie is voor organisaties die op ludieke wijze willen werken aan communicatie vaardigheden van hun medewerkers.
  • Het programma is geschikt voor groepen van 20 tot 150 personen. We raden aan om teamdag op externe locatie te laten plaatsvinden.

Duur Workhop

  • 6,5 uur inclusief lunchpauze

Meer Info

Voor meer informatie over deze workshop, bel 06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Contact formulier 

contact

Email: info@matrixevents.nl

Tel: +31 (0)623283272

Bel direct