+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

feedback geven in de zorg

Voor zorgteams die willen werken aan open communicatie.

Workshop

Feedback geven in de zorg

Feedback geven en ontvangen is cruciaal binnen werkrelaties. En het kan lastig zijn voor sommigen terwijl anderen direct zijn in hun communicatie. Deze directheid kan soms als kwetsend worden ervaren. Zorgprofessionals zijn vaak emotioneel verbonden met hun werk, waardoor zelfs constructieve feedback als kritiek kan worden opgevat.

Over de workshop

Tijdens de workshop Feedback in de zorg ontdek je alles over het hoe en waarom van feedback. Maar ook hoe je op neutrale wijze feedback kunt geven én ontvangen. Zodat alle teamleden durven te benoemen wat er speelt,  samen tot nieuwe afspraken komen en open en respectvol met elkaar kunnen omgaan.

Wat gaan we doen

Naast korte theorie, afgewisseld met praktijkvoorbeelden gaan de deelnemers oefeningen doen waarbij soms hilarische situaties bovenkomen. Ook is er ruimte voor eigen inbreng uit de praktijk. Naast feedback techniek maken we de deelnemers bewust van hun persoonlijke communicatiestijl en welke invloed dat heeft op onderlinge samenwerking.

We maken gebruik van een toegankelijk feedback model zodat de deelnemers in korte tijd feedback vaardigheden leren toepassen. Zodat ‘ruis’ en conflicten met collega’s tot de verleden tijd behoren. Door het ervaringsgerichte karakter van de workshop zullen inzichten en vaardigheden nog lang blijven hangen.

Thema’s

 • Feedback & communicatie
 • Feedbacktechniek
 • Valkuilen feedback
 • 360 graden feedback
 • Erkenning en samenwerking

Locatie

Wij verzorgen de workshop op elke locatie (ook in-company) in Nederland en België.

Resultaat

Feedback bevordert open communicatie, versterkt onderlinge relaties.
en het vergroot persoonlijke effectiviteit en zorgt dat iedereen gezien en erkend wordt.

Voordelen Feedback techniek

 • Toepasbaar in de gesprekken met collega’s.
 • Het biedt ruimte voor inleving in de ander.
 • Creëert helderheid met grenzen aangeven.
 • Biedt ruimte tot het komen van oplossingen.

VOOR WIE

 • De workshop Feedback in de zorg is voor teams en organisaties die willen werken aan effectieve communicatie.
 • Geschikt voor groepen van 10 tot 30 personen.

DUUR WORKSHOP

2,5 – 3 uur (workshop)
1 dag (programma)

meer info

Voor meer informatie over deze workshop, bel 06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Klantervaring

Leerzame sessie. Hele leuke manier van uitleggen, fijne interactie tussen trainer en deelnemers.

Angela Bent

Workhop Feeback in de zorg is voor teams die willen werken aan verbeterde communicatie en samenwerking, onderling vertrouwen. – samenwerking – verbinding – verdieping.

Workhop Feeback geven in de zorg in de provincies

Wij verzorgen de workhop Feeback in de zorg in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland – Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

Workhop Feeback geven in de zorg in de steden

Wij verzorgen de workhop Feeback geven in de zorg in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Maastricht – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Teingemeenten – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen – Turnhout en vele andere steden.

Trainer bracht het met humor en inhoudelijk ook goed. Fijne leerzame training.

Lieke Barkent

Vraag en antwoord

Wat is het belang van feedback geven en ontvangen binnen een professionele omgeving?

Feedback is essentieel omdat het de groei en ontwikkeling van individuen en teams bevordert. Het biedt inzicht in sterke punten en verbeterpunten, wat leidt tot betere prestaties en samenwerking.

Wat zijn enkele effectieve strategieën voor het geven van constructieve feedback?

Constructieve feedback moet specifiek, tijdig en op feiten gebaseerd zijn. Het moet ook worden gegeven met het oog op verbetering en in een respectvolle en empathische manier.

Hoe kan iemand het beste omgaan met kritiek?

Het is belangrijk om feedback niet persoonlijk op te vatten, maar eerder als een kans om te groeien. Luister actief naar de feedback, vraag verduidelijking indien nodig, en bedank de persoon voor hun inzichten.

Wat zijn enkele valkuilen bij het geven van feedback?

 

Enkele valkuilen zijn, de booschap beginnen met JIJ in plaats van IK, het geven van vage feedback, het gebruiken van een negatieve toon (oordeel), of het geven van feedback tijdens een ongepast moment of omgeving.

Wat zijn enkele manieren om feedbackcultuur te bevorderen binnen een organisatie?

 

Een organisatie kan een feedbackcultuur bevorderen door het aanmoedigen van open communicatie, het bieden van trainingen over feedback geven en ontvangen, en het belonen van constructieve feedbackgedrag.

Hoe kan je omgaan met defensieve reacties bij het ontvangen van feedback?

Het is belangrijk om defensieve reacties te vermijden door niet in de verdediging te schieten of de feedback te bagatelliseren. In plaats daarvan kan je vragen om specifieke voorbeelden en je richten op het begrijpen van de feedback. We noemen dit ‘luisteren om te begrijpen’ in plaats van ‘luisteren om te antwoorden’. 

Welke rol speelt empathie bij het geven van feedback?

Empathie is cruciaal bij het geven van feedback omdat het helpt om de gevoelens en perspectieven van de ontvanger te begrijpen. Door empathie te tonen, kan feedback effectiever en respectvoller worden gecommuniceerd.

Hoe kan je feedback geven aan een collega of leidinggevende zonder de relatie te schaden?

Feedback moet altijd worden gegeven met respect en met het doel om te samen te groeien, niet om te bekritiseren. Het benadrukken van positieve aspecten en het aanbieden van concrete suggesties voor verbetering kan daarbij helpen. 

Wat te doen als feedback niet goed wordt ontvangen?

Als feedback niet goed wordt ontvangen, is het belangrijk om geduldig te blijven en te proberen het gesprek opnieuw te openen op een later moment. Soms is het ook nuttig om een meer informele benadering te kiezen, zoals een wandeling of een koffiepauze, om de spanning te verminderen en een open dialoog te bevorderen.

Bel direct