+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

Disc Kernkwaliteiten workshop

Ideale teambuilding activiteit voor teams.

Disc Kernkwaliteiten workshop

Kernkwaliteiten zijn de specifieke eigenschappen die iemand kenmerken. Het zijn specifieke kwaliteiten die horen bij personen en die maken tot wie ze in de kern zijn. Vaak zijn we ons niet bewust van onze kernkwaliteiten en of zetten deze te veel in waardoor collega’s deze als een last kunnen ervaren.

Over de workshop

Tijdens de DISC Kernkwaliteiten workshop krijg jij inzicht in jouw eigen kernkwaliteiten en die van je collega’s. Ook leer je alles over valkuilen, allergieën en ontwwikkelpunten. Zodat jij meer bewust wordt, en jouw kwaliteiten succesvol kunt inzetten.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over DISC gaan we aan de slag. Door middel van actieve oefeningen, reflectie opdrachten en praktijkvoorbeelden leren deelnemers meer over zichzelf en hun collega’s.

We maken hierbij gebruik van het DISC model zodat de deelnemers gemakkelijk inzicht krijgen in elkaars kernkwaliteiten. Op die manier ontstaat er ruimte voor onderling begrip en een prettige samenwerking. Door het ervaringsgerichte karakter van de workshop zijn de inzichten direct toepasbaar en van duurzaam resultaat.

Locatie

Wij verzorgen de workshop op elke locatie in Nederland en België. Zowel op externe locatie als in-company.

Wat levert het op

DISC bevordert open communicatie, versterkt onderlinge relaties en het vergroot persoonlijke effectiviteit. DISC brengt jouw kwaliteiten in kaart. Zodat je optimaal kan samenwerken en het beste uit jezelf halen.

Voor wie

  • Voor teams en organisaties die willen werken aan het thema kernkwaliteiten.
  • Geschikt voor groepen van 10 tot 25 personen.

Duur workshop

2,5-3 uur (workshop)
1 dag (Training)

Meer Info

Voor meer informatie
bel 06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Klantervaring

Het was een erg geslaagde en leerzame training. Jeanette is een fijne en prettige trainster! Bedankt.
Linda van den Bogaert

Senior Adviseur

Leerzame sessie. Hele leuke manier van uitleggen, fijne interactie tussen trainer en deelnemers.
Angela Bent

docent

De DISC kernkwaliteiten workshop voor teams en organisaties die op zoek zijn naar een verdiepende teambuilding workshop.

DISC workshop in de provincies

Wij verzorgen de DISC Kernkwaliteiten workshop in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland – Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

DISC Kernkwaliteiten workshop in de steden

Wij verzorgen de DISC Kernkwaliteiten workshop in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Maastricht – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen – Turnhout en vele andere steden.

Vraag en antwoord

Wat zijn DISC Kernkwaliteiten?

DISC Kernkwaliteiten zijn positieve eigenschappen die voortkomen uit iemands DISC-profiel. Ze vertegenwoordigen de sterke punten en natuurlijke talenten van een persoon binnen de context van hun persoonlijkheidstype volgens DISC.

Hoe identificeer ik mijn DISC Kernkwaliteiten?

Je kunt jouw DISC Kernkwaliteiten identificeren door jouw DISC-profiel te analyseren en te kijken naar de eigenschappen die typisch zijn voor jouw persoonlijkheidstype. Deze eigenschappen worden meestal gezien als jouw sterke punten en kunnen helpen bij het begrijpen van jouw unieke bijdrage en potentieel.

Zijn DISC Kernkwaliteiten altijd positief?

Over het algemeen worden DISC Kernkwaliteiten gezien als positieve eigenschappen die iemand effectief maakt in bepaalde situaties. Echter, zoals bij elke eigenschap, kunnen ze in bepaalde contexten ook negatieve aspecten hebben. Bijvoorbeeld, een sterke focus op details kan iemand zeer nauwkeurig maken, maar kan ook leiden tot perfectionisme.

Hoe kunnen DISC Kernkwaliteiten worden toegepast?

DISC Kernkwaliteiten kunnen worden toegepast in verschillende aspecten van het leven, zoals werk, relaties en persoonlijke ontwikkeling. Door bewust te zijn van jouw kwaliteiten kun jij deze effectiever inzetten in jouw professionele en persoonlijke leven. Daarnaast kun je gaan werken aan jouw valkuilen, en deze verder ontwikkelen.

Kunnen DISC Kernkwaliteiten veranderen?

Hoewel jouw basis DISC-persoonlijkheidstype over het algemeen consistent blijft, kunnen jouw kernkwaliteiten in de loop van de tijd evolueren naarmate je ontwikkeld en nieuwe ervaringen opdoet. Het is echter belangrijk op te merken dat de kernkwaliteiten meestal gebaseerd zijn op de fundamenten van jouw persoonlijkheidstype en daarom relatief stabiel zijn.

Wat is het verschil tussen DISC Kernkwaliteiten en competenties?

DISC Kernkwaliteiten zijn inherent aan iemands persoonlijkheidstype volgens het DISC-model en vertegenwoordigen de natuurlijke sterke punten van een persoon. Competenties, aan de andere kant, zijn specifieke vaardigheden en kennis die iemand heeft verworven door training, ervaring en educatie. Terwijl kernkwaliteiten meer intrinsiek zijn, zijn competenties meer aangeleerd.

Hoe kunnen DISC Kernkwaliteiten helpen bij teamdynamiek?

DISC Kernkwaliteiten kunnen bijdragen aan een betere teamdynamiek door teamleden in staat te stellen elkaars sterke punten te waarderen en effectiever samen te werken. Door de diversiteit aan kernkwaliteiten binnen een team te erkennen en te benutten, kunnen teams hun prestaties verbeteren en doelen efficiënter bereiken.

Wat als mijn DISC Kernkwaliteiten niet overeenkomen met mijn huidige baan?

Als jouw DISC Kernkwaliteiten niet volledig worden benut in jouw huidige baan of situatie, kan dit leiden tot ontevredenheid en gebrek aan vervulling. In dergelijke gevallen is het nuttig om te onderzoeken hoe je jouw sterke punten beter kunt benutten, hetzij door aanpassingen te maken in jouw huidige rol, hetzij door een andere richting te overwegen die beter aansluit bij jouw kernkwaliteiten.

Wat zijn voorbeelden van DISC Kernkwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten?

DISC Kernkwaliteiten, hun mogelijke valkuilen en ontwikkelpunten:

Dominant (D)
Kernkwaliteit: Vastberadenheid en resultaatgerichtheid.
Valkuil: Kan te dominant of controlerend overkomen, anderen overstemmen en hun ideeën negeren.
Ontwikkelpunt: Werken aan empathie en luistervaardigheden, leren anderen ruimte te geven en samenwerking te bevorderen.

Invloedrijk (I)
Kernkwaliteit: Charisma en enthousiasme, gemakkelijk contact maken met anderen.
Valkuil: Kan te veel gericht zijn op sociale interactie en het behouden van populariteit, waardoor serieuze taken worden verwaarloosd.
Ontwikkelpunt: Focus op het behouden van evenwicht tussen plezier maken en het bereiken van resultaten, het leren omgaan met afwijzing en het ontwikkelen van geduld voor langdurige taken.

Stabiel (S)
Kernkwaliteit: Betrouwbaarheid en stabiliteit, goede luisteraar en teamspeler.
Valkuil: Kan te toegeeflijk worden, conflicten vermijden om de harmonie te behouden, zelfs als dat ten koste gaat van persoonlijke behoeften.
Ontwikkelpunt: Assertiviteit ontwikkelen, grenzen stellen en leren omgaan met conflicten op een constructieve manier zonder de relatie te schaden.

Consciëntieus (C)
Kernkwaliteit: Nauwkeurigheid en organisatievermogen, hoge normen voor kwaliteit.
Valkuil: Kan te kritisch zijn, anderen overweldigen met details en perfectionisme.
Ontwikkelpunt: Flexibiliteit ontwikkelen en leren omgaan met imperfectie, prioriteiten stellen en effectief delegeren om overbelasting te voorkomen.

Kan het DISC Kernkwaliteiten-model helpen bij teambuilding?

Het DISC-model kan teams helpen beter samen te werken door wederzijds begrip te bevorderen. Het helpt teamleden om elkaars sterke punten en uitdagingen te herkennen, wat de teamdynamiek verbetert.

Bel direct