Hackathon teambuilding sessie

Een bijzondere manier om uw mensen te motiveren is het organiseren van een 'hackathon' sessie. Een hackathon is een Amerikaans fenomeen uit de ict- en online wereld, waarbij ontwikkelaars bijeen komen om nieuwe concepten te ontwikkelen. Vaak doen zij dat in teams die gezamenlijk werken aan een nieuw idee.

Samenwerking en creativiteit

De kracht van een Hackathon zit hem in de samenwerking en creativiteit waarbij teamleden samen komen met een oplossing voor specifieke vraagstukken. Maar dit kan natuurlijk ook zijn het bedenken van nieuwe ideeën, producten, diensten en vele andere vraagstukken die leven binnen een organisatie. Door gebruik te maken van de creativiteit van uw mensen kunnen er spontaan nieuwe ideeën ontstaan die van grote waarde kunnen zijn voor uw organisatie. U vraagt immers van de deelnemers om hun eigen organisatie en cultuur vanuit hun visie onder de loep te nemen. En daar hangt voor een groot deel het innovatieve succes van af.

 

Naast het innovatieve karakter gaan uw mensen op een luchtige manier samenwerken. Zij leren elkaar op een andere manier kennen. En ontdekken gedurende een Hackathon sessie elkaars kwaliteiten, en hoe zij die succesvol kunnen inzetten om tot een nieuw idee of concept te komen. Koppel daar een wedstrijd aan en het wordt een teambuilding event die van grote waarde is voor de motivatie en onderlinge samenwerking van uw mensen.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over het programma gaan de deelnemers groepsgewijs aan de slag. Het programma is tijdsgebonden en bevat vraagstukken waarbij creativiteit en samenwerking essentieel is. Om die creativiteit tot uiting te brengen zijn er genoeg materialen aanwezig om ideeën vorm te geven. Daarnaast is er ruimte om te relaxen, eten en drinken of lekker te bewegen. Immers creativiteit komt voort uit een prettige afwisseling van actie, rust en ruimte.
De Hackathon wordt afgerond met een presentatie van de nieuwe ideeën of concepten die zijn ontstaan. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om een incentive uit te reiken aan het team met het meest innovatieve idee of concept. Kortom een inspirerend teambuilding programma vol passie, creatie en innovatie, met een hoog fun gehalte.

Voor wie geschikt

Hackathon teambuilding sessie is voor teams en organisaties die op een leuke creatieve manier willen werken aan samenwerking en ontwikkeling. De sessie is geschikt voor groepen van 10 tot 150 personen. Wij verzorgen de sessie op elke locatie in Nederland en België, zowel op externe locatie als in-company.

Duur & prijsindicatie

- 1 dag (programma)
- 3 uur (mini Hackathon)
Prijzen afhankelijjk van groepsgrootte, duur en locatie

Contact

Wilt u meer informatie over dit programma, gebruik de offerte button of bel 06 232 83 272

Hackathon teambuilding sessie in de provincies

Wij verzorgen de Hackathon teambuilding sessie in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

Hackathon teambuilding sessie in de steden

Wij verzorgen de Hackathon teambuilding sessie in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

Hackaton teambuilding sessie Hackaton teambuilding sessie Hackaton teambuilding sessie Hackaton teambuilding sessie Hackaton teambuilding sessie

Ervaringen

Wat onze klanten vertellen

Onlangs organiseerden wij vanuit ons practoraat Airport & Aviation een mini hackaton voor de studiemiddag van MBO College Airport. Hiervoor hadden wij Iric in de arm genomen. Het werd een prachtige sessie, waarbij docenten en studenten zeer geïnspireerd met elkaar aan de slag gingen rondom een drietal thema’s . Iric zorgde voor een uitstekende start en de juiste atmosfeer om er een mooi en zinvolle sessie van te maken!
Peter Hulskemper
Practoraat Airport & Aviation at MBO College Airport, ROC van Amsterdam