Omgaan met verandering in bedrijf

De wereld om ons heen verandert in een razend tempo en organisaties zijn hierdoor continu in beweging. Een versnelde digitalisering, fusies, centralisatie en mobiliteit vraagstukken zijn aan de orde van de dag. De snelheid waarmee structuurveranderingen plaatsvinden vraagt ook van de medewerkers dat zij meebewegen. Voor veel medewerkers is dit een grote opgave, immers verandering brengt onzekerheid met zich mee. Om daarmee om te kunnen gaan bieden wij een krachtig programma.

Over de training

Omgaan met verandering is een programma voor organisaties die te maken hebben met ingrijpende veranderingen. Het is verreweg de meest krachtige manier om uw medewerkers te leren omgaan met veranderingen. Maar ook verbinding, vertrouwen en team context te creëren binnen uw organisatie. Omgaan met verandering gaat over (eigen) verantwoordelijkheid, persoonlijke effectiviteit, communicatie en erkenning.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over het programma gaan de deelnemers met elkaar aan de slag. Het programma zit vol actieve oefeningen afgewisseld met momenten om te delen, te reflecteren en te leren. We maken onder andere gebruik de ‘over de streep’ oefening waarbij de deelnemers (soms prikkelende) stellingen voorgelegd krijgen. Op die manier krijgen zij inzichten in hun eigen belevingswereld en die van hun collega’s. Aan het eind gaan de deelnemers elkaar op een ludieke wijze erkennen. Door het ervaringsgerichte karakter van het programma zullen aangeleerde vaardigheden en inzichten nog lang blijven hangen.

Resultaat

Veerkrachtige medewerkers met een hoge mate van zelfvertrouwen, die staan voor een verbonden team waar ruimte is voor open communicatie, onderling respect, vertrouwen en erkenning.

Voor wie

Omgaan met verandering is een programma voor organisaties die te maken hebben met organisatorische veranderingen en willen werken aan de ontwikkeling van hun medewerkers. Het programma is geschikt voor groepen van 10 tot 15 personen. Het is aan te raden om het programma op een externe locatie plaats te laten vinden.

Duur programma

1-2 dagen

Voordelen training

Groepsdynamiek geeft positieve energie
Maatwerk rond speciale thema’s
Positieve boost, nieuwe visie en inspiratie
Korte interventie, maximaal resultaat

Meer info

Wilt u meer informatie over dit programma? Bel   06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Offerte aanvragen

Klantervaringen

Wat een positieve ervaring was het. Een ervaring wat tot nadenken aanzette en bewustwording creëerde. Het was een start voor het aangaan van verbinding met elkaar maar ook kijken naar je zelf en de ander in het team. Bedankt daarvoor!

Miriam Krediet
Teamleider ambulante ondersteuning

Advies

Wilt u advies over welk programma past bij uw doelstelling of meer weten over onze aanpak? Gebruik de contact button of bel 06 232 83 272

Contact

  heermevrouw

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Over de streep in bedrijf

  De training Omgaan met verandering gaat over: reorganisatie – samenwerking – zelfvertrouwen – modern leiderschap – mentale weerbaarheid – verbinding – inspiratie – verdieping.

  Omgaan met verandering in de provincies

  Wij verzorgen de training Omgaan met verandering in de provincies: Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Limburg – Gelderland – Friesland – Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel.

  Omgaan met verandering in de steden

  Wij verzorgen de training Omgaan met verandering in de steden: Utrecht – Houten – Maarssen – Nieuwegein – Amsterdam – Amstelveen – Hilversum – Almere – Lelystad – Hoofddorp – Rotterdam – Dordrecht – Capelle aan den IJssel – Spijkenisse – Barendrecht – Den Haag – Rijswijk – Zoetermeer – Leiden – Katwijk – Gouda – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Oss – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Maastricht – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Zutphen – Amersfoort – Alkmaar – Zwolle – Alphen aan den Rijn en vele andere steden.