Tai Chi in bedrijf

Tai Chi is bij velen bekend als het ‘langzame bewegen van Chinezen in het park’. En deze intrigerende bewegingskunst is niet aan hen voorbehouden. In deze workshop ga je kennismaken met het ontspannende effect van de sierlijke Tai Chi-bewegingen. Door het synchroon lopen en de concentratie op de bewegingen ontstaat op een dieper niveau onderlinge verbinding.

Deze workshop is ideaal als break voor een trainingsdag. Om groepsgewijs op te warmen aan het begin van een heisessie of beleidsdag. Of om ongedwongen licht sportief bezig te zijn met collega’s tijdens een bedrijfsactiviteit of een teambuilding.

Over de workshop

We gaan meteen aan de slag: enkele Qigong (=energie) oefeningen helpen ons op te warmen. Na een korte demonstratie van een Tai Chi-set ga je zelf twee dynamische elementen uit deze set uitvoeren. Gaandeweg verdiepen stilte en concentratie zich, je aandacht zakt van je hoofd in je lichaam. Vervolgens verbinden we deze elementen met elkaar, waardoor je al de eerste vijf bewegingen van de wereldwijd beoefende ’24-vorm’ hebt leren uitvoeren. Daarnaast krijg je antwoord op de vragen: Wat is Tai Chi? Wat is de achtergrond? Waarom zou je het beoefenen? Wat is de relatie met zelfverdediging en andere vechtsporten?

Resultaat workshop

Na de Tai Chi workshop voelen deelnemers zich vaak diep ontspannen en in harmonie met elkaar en hun omgeving. Dit ontstaat niet alleen door het gezonde effect van de Tai Chi-oefeningen zelf, maar ook door de gerichte concentratie op je lichaam en het synchroon bewegen als groep.

Voor wie

De workshop Tai Chi in bedrijf is voor teams en organisaties die kennis willen maken met deze krachtige ontspanning methode. De workshop is geschikt voor groepen van 10 tot 80 personen en wordt op elke locatie in Nederland en België verzorgd. We doen dit in de voertalen: Nederlands of Engels.

Duur workshop

60-90 min

Voordelen workshop

Verdieping, verbinding en teambuilding
Positieve boost en inspiratie
Ervarend leren met duurzame inzichten
Korte interventie, maximaal resultaat

Meer info

Wilt u meer informatie over deze workshop, klit op de offerte button. Of neem contact op via   +31 (0) 6 232 83 272


Offerte aanvragen

Advies

Wilt u advies over welke workshop past bij uw doelstelling of meer weten over onze aanpak? Gebruik de contact button of bel 06 232 83 272

Contact

  heermevrouw

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Tai Chi in bedrijf

  Over de trainer

  Over Matthijs Winnubst

  Tai Chi brengt ontspanning, vertrouwen en stevigheid - dat is de ervaring die Matthijs heeft opgebouwd in 24 jaar actieve Tai Chi-beoefening en in 14 jaar lesgeven aan privéleerlingen en groepen. Vanuit de persoonlijke groei die hij zelf heeft mogen meemaken door de beoefening van Tai Chi, wil Matthijs deze positieve effecten delen met de wereld: vanuit de wetenschap dat je hierdoor als persoon leert ontspannen in lichaam en geest en vanuit de ervaring dat je als groep groeit in verbondenheid.

  Sinds 2006 heeft Matthijs zelf een lespraktijk in Den Haag. Hij geeft les aan beginners en gevorderden, zowel aan groepen als privéleerlingen. Verder heeft Matthijs gewerkt als Tai Chi-instructeur op het Haags Yogacentrum, Tai Chi-lessen gegeven in de gezondheidszorg en talloze Tai Chi-workshops verzorgd voor particulieren, overheid en het bedrijfsleven.

  Over Tai Chi

  Uitgangspunt van Tai Chi is dat je de eigen maat van je beoefening mag zijn! Daardoor is de workshop voor iedereen geschikt, ook voor deelnemers op hogere leeftijd of met een beperking of gezondheidsproblemen. Ook aan kleding en schoeisel worden daarom geen eisen gesteld, mits comfortabel (naaldhakken en fantasieschoenen even aan de zijkant graag). De groepsgrootte mag variëren van een paar deelnemers tot een maximum van 70 à 80. Bij een grootte van meer dan 30 deelnemers wordt de hulp van één of meer assistenten ingeschakeld om de gehele groep te kunnen bedienen.

  Workshop Tai Chi in bedrijf in de provincies

  Wij verzorgen de workshop Tai Chi in bedrijf in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

  Workshop Tai Chi in bedrijf in de steden

  Wij verzorgen de workshop Tai Chi in bedrijf in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

  Tai Chi in bedrijf

  Tai Chi in bedrijf