Haka workshop

De Haka is een beroemde Nieuw-Zeelandse strijddans, en  werd oorspronkelijk door de Maori strijders gedanst als uiting van passie, kracht en identiteit. Door gebruik te maken van lichaam, stem, handen, voeten, benen, tong en ogen toonden zijn hun kracht en volheid aan hun tegenstanders.

Tegenwoordig zien we deze Maori-traditie terug in het moderne rugby. Het Nieuw-Zeelandse nationale team, the All Blacks, voert vóór iedere wedstrijd de ceremoniële Haka-dans uit om hun tegenstanders te imponeren. Onze Haka workshop is gebaseerd op deze ceremoniële Haka-dans.

Wat gaan we doen

Tijdens deze energieke teambuilding workshop leer je de basisbeginselen van de Haka-dans kennen en ontdek je de betekenis ervan. Ook worden jullie uitgedaagd om in korte tijd (in teams) een eigen Haka dans te creëren en deze tijdens een battle neer te zetten. Dat alles in een uur vol plezier, energie, teambuilding, verbinding, leiderschap en expressie.

Duur workshop

- 30-40 minuten (Haka energizer, clinic)
- 60 minuten (Haka workshop)
- 60-90 minuten (Maori style teambuilding)

Voor wie geschikt

De Haka workshop is geschikt voor iedereen. En is inzetbaar als energieke teambuilding workshop tijdens een bedrijfsuitje, teamdag of vergaderbreak. Maar ook op middelbare scholen. We verzorgen de Haka workshop voor groepen van 10 tot 450 deelnemers, in de voertalen Nederlands, EngelsFrans en Duits.

Haka op elke locatie

Wij verzorgen de Haka workshop op elke locatie in Nederland en België, zowel binnen als buiten. Dit kan op een externe locatie naar keuze, maar ook op eigen locatie, bijvoorbeeld op kantoor.

Voordelen workshop

Groepsdynamiek geeft positieve energie
Teambuilding, samenwerking en verbinding
Op elke locatie in Nederland en België
Korte workshop, maximaal resultaat

Meer info

Wilt u meer informatie? Bel ons via  06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Offerte aanvragen

Cornona-Proof

Deze workshop is Corona-proof. Lees meer [...]

HAKA bedrijfsuitje

De workshop is inzetbaar tijdens uw bedrijfsuitje – als teambuilding activiteit – als thema event – als vergaderbreak – als offside – team-meeting. Ideaal voor teams en organisaties die op zoek zijn naar een ludieke, verbindende energizer of teambuilding workshop.

Haka workshop kosten

De kosten van de workshop zijn gebaseerd op groepsgrootte, locatie en reiskosten voor de trainer. Vraag daarom altijd een offerte aan, wij komen dan met een moi voorstel wat past bij uw budget.

Haka workshop in de provincies

Wij verzorgen de Haka workshop in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland.

Haka workshop in de Steden

Wij verzorgen de Haka workshop in de steden: Den Haag - Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht - Wassenaar - Delft - Wateringen - Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Oosterhout - Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch -'s-Hertogenbosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Maastricht - Brunssum - Roermond - Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Zwolle – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

Ervaringen

Afgelopen vrijdag heeft jullie trainer Joshua de HAKA workshop met mijn groep gedaan, het was geweldig. Voor sommige mensen kwam er een droom uit, bizar mooi he. Joshua vond ik ook echt een heel goede trainer, hij match-te echt met de energie van de groep. Dank je wel hiervoor en wie weet tot een volgende keer.

Monica Job
Business coach

Bedankt voor een Haka workshop die nog lang zal nazinderen bij heel het team! Het heeft ons meer dan ook samengebracht; geslaagd , zou ik zeggen.

Philip Van Hoeymissen
Bednet vzw – synchroon internetonderwijs

We hebben de Haka workshop als heel leuk ervaren. De trainer nam ons goed mee en werden snel heel enthousiast en deden allemaal mee. Goede opzet van de workshop. Inspirerende workshop die ook goed voor andere doeleinden te gebruiken is. Deelnemers waren zonder uitzondering enthousiast” Daar worden wij blij van!

Michel Ronkes
Stichting Geriant

Voor ons als brandweer was de workshop een leuke afsluiting van het oefenseizoen. Iedereen heeft genoten en vond het enorm leuk om te doen. De Haka workshop is een echte aanrader als teambuilding activiteit met collega’s, vrienden groepen en natuurlijk alle brandweerkorpsen.

Joost van Tienen
Brandweer Corps Mill en Sint Hubert

Haka trainer Freek startte met stukje geschiedenis van de Haka. De Haka workshop was erg leuk om ons festival mee te starten. Ik vond het mooi om te zien wat een creativiteit en energie er bij de deelnemers aanwezig was! Goed gearrangeerd door Freek!

Stijn van Dijk
Organisator The Bucketlist Festival

Een hele leuke teambuilding workshop, kort maar krachtig en effectief, we hebben enorm gelachen!

Monique Weijers
Holding Controller bij Pfizer

Met ons team een positieve en actiegerichte teambuilding workshop gevolgd. Met een bevlogen trainer die prikkelend, stimulerend en doelgericht te werk ging. We hebben genoten!

Monique Rijnsburger
Stichting basisscholen V.D.M.H

Ik heb enorm genoten van de Haka workshop. Ik voel me energiek en krachtig in mijn lijf. Het is een échte aanrader voor de vrijdag middag om energiek het weekend in te gaan!

Tessa Augustijn
Augustijn Consultancy

Wat een feestje was dat!!! Dankzij de bezielende leiding van Freek en Iric weet ik nu wat een energie het doen van de HAKA oplevert. Dank jullie wel!

Marius van Vlijmen
Practical Privacy Expert

De Haka was een groot succes voor de kinderen van ons jaarlijkse sportkamp. De dag erna klonk nog regelmatig ” KAMATE KAMATE KA-ORA KA-ORA ” onder de jongeren. Ook hebben wij het kamp ook beëindigd met een groepsknuffel met aansluitend een kei luide ” HIIIIIIIIII” Dus de Haka heeft zeker indruk gemaakt. Dank daarvoor Freek.

Ingrid Van Moere
Nationale Stichting voor Onderzoek Kindercardiologie

 

De beste haka dans

Hoe imposant de Haka kan zijn kun je zien bij één van de beste Haka’s die door de New Zealand All Blacks is uitgevoerd. Wil je zelf de Haka dans oefenen dan hebben we ook een korte instructie film voor je over de Haka dans. Veel succes!

Meer over de Haka

Lang geleden rond de 18e eeuw leefden stammen in Nieuw Zeeland veel met elkaar in strijd. Het doel in hun leven was voornamelijk overleven, en daarom voerden ‘tribes’ regelmatig oorlog met elkaar. Zij streden met name om basis behoeften zoals voedsel, maar ook land en macht waren onderdeel van strijd.

De Maori cultuur veranderde begin 19 eeuw toen een beroemde stamleider Te Rauparaha ter nauwer nood ontsnapte aan een aanslag op zijn leven door twee vijandige stammen. Hij kreeg bij een bevriend stamhoofd onderdak in een ondergronds hol en werd daarmee gered van de dood. Na deze ervaring bedacht hij als ode aan het leven een dans (de Haka) die vele decennia gedanst werd als uiting van kracht, identiteit en overleving.

Haka dans

De meest bekende Haka dans is de ‘Ka Mate’, welke is gebaseerd op het overlevingsverhaal van de beroemde strijder Te Rauparaha. ‘Ka Mate, Ka Ora’ betekent letterlijk ‘deze dood’, ‘dit leven’, en werd daarom ook wel gezien als ‘de overwinning van het leven op de dood’.

De ‘Ka Mate’ bestaat uit een ritmische combinatie van zang en dans, waarbij we het begrip ‘zang‘ ruim mogen nemen. Je zou het ook wel ‘scanderen’ kunnen noemen omdat het meer lijkt op het uitroepen en opzeggen van bepaalde woorden. De Haka wordt in meeste gevallen in groepsverband uitgevoerd, wat door De Maori ‘kapa haka’ wordt genoemd. Dit laatste betekent letterlijk ‘in een rij'. De ‘Ka Mate’ is vooral bedoeld om tegenstanders te imponeren en te beangstigen.

Maori traditie

Vandaag de dag zien we deze Maori traditie nog steeds terug in het internationale rugby. The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, voert de ‘Ka Mate Haka-dans’ uit voor elke wedstrijd die zij spelen. Dit doen zij als uiting van teamgeest, passie en kracht. Zij trachten hiermee niet alleen hun tegenstanders te imponeren, maar ook de toeschouwers in het stadion. Deze laatsten zijn ook onder de indruk van de krachtige Haka-dans, en hiermee zorgt de Haka- dans dat elke wedstrijd een extra indrukwekkende ervaring oplevert. De All Blacks houden op deze manier de mythische status, die uitgroeide tot een van de meest bekende sportrituelen ter wereld, in stand.

Denk niet net dat de Haka zomaar een dans is, want de Nieuw-Zeelandse rugby spelers zien de dans als hun cultureel erfgoed, en het uitvoeren ervan als een grote eer en respect naar hun voorvaderen. Dit respect reflecteert zich ook terug bij de toeschouwers in het stadion en dat maakt de Haka zo krachtig. Meer over de the all blacks

Haka workshop foto's

Haka workshop Haka workshop Haka workshop Haka workshop Haka workshop