HAKA WORKSHOP
De Haka is een beroemde Nieuw-Zeelandse strijddans die oorspronkelijk door de Maori strijders gedanst werd als uiting van de passie, kracht en identiteit. Door gebruik te maken van lichaam, stem, handen, voeten, benen, tong en ogen toonden zijn hun kracht en volheid aan hun tegenstanders. De Haka workshop is gebaseerd op deze ceremoniële Haka-dans, die nog steeds door het nationale rugby team the All Blacks gedaan wordt.
Workshop
Eiland HAKA workshop

Over de Workshop
Tijdens de energieke Haka workshop maken deelnemers kennis met de Haka. Zij leren de basisbeginselen van de Haka-dans en ontdekken de oorsprong, diepere waarde en betekenis ervan. Ook worden zij uitgedaagd om groepsgewijs een eigen Haka dans te creëren en deze tijdens een Haka battle neer te zetten. Dat alles in een energieke workshop vol fun, teambuilding, verbinding, leiderschap en expressie.
Haka workshop inzetbaar
De workshop is geschikt speciaal voor team dag, personeelsevent, teambuilding, offsite of het vieren van successen. Ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een ludieke, verbindende workshop.
Op elke locatie
Kosten Haka workshop
De prijs van een Haka workshop is gebaseerd op aantal deelnemers en reiskosten van de trainer. Daarnaast gebruiken we voor grote groepen (vanaf 50 deelnemers) een mobiele geluidset. Vraag gerust een offerte aan via het contact formulier.
Voor wie
Haka workshop is speciaal voor teams en organisaties met groepen van 10 tot 250 deelnemers.
In de voertalen Nederlands, Engels en Frans.
Duur Workhop
– 30 min (energizer)
– 60 min (workshop)
Meer Info
Voor meer informatie
bel +31 (0)6 232 83 272
Of klik op de offerte button.




Haka worksohp in de provincies
Wij verzorgen de Haka workshop in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland – Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.
Haka workshop in de steden
Wij verzorgen de Haka workshop in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Maastricht – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen – Turnhout en vele andere steden.
Contact formulier
Haka weetjes
Meer over Haka
Lang geleden rond de 18e eeuw leefden stammen in Nieuw Zeeland veel met elkaar in strijd. Het doel in hun leven was voornamelijk overleven, en daarom voerden ‘tribes’ regelmatig oorlog met elkaar. Zij streden met name om basis behoeften zoals voedsel, maar ook land en macht waren onderdeel van strijd.
De Maori cultuur veranderde begin 19 eeuw toen een beroemde stamleider Te Rauparaha ter nauwer nood ontsnapte aan een aanslag op zijn leven door twee vijandige stammen. Hij kreeg bij een bevriend stamhoofd onderdak in een ondergronds hol en werd daarmee gered van de dood. Na deze ervaring bedacht hij als ode aan het leven een dans (de Haka) die vele decennia gedanst werd als uiting van kracht, identiteit en overleving.
Haka Dans
De meest bekende Haka dans is de ‘Ka Mate’, welke is gebaseerd op het overlevingsverhaal van de beroemde strijder Te Rauparaha. ‘Ka Mate, Ka Ora’ betekent letterlijk ‘deze dood’, ‘dit leven’, en werd daarom ook wel gezien als ‘de overwinning van het leven op de dood’.
De ‘Ka Mate’ bestaat uit een ritmische combinatie van zang en dans, waarbij we het begrip ‘zang‘ ruim mogen nemen. Je zou het ook wel ‘scanderen’ kunnen noemen omdat het meer lijkt op het uitroepen en opzeggen van bepaalde woorden. De Haka wordt in meeste gevallen in groepsverband uitgevoerd, wat door De Maori ‘kapa haka’ wordt genoemd. Dit laatste betekent letterlijk ‘in een rij’. De ‘Ka Mate’ is vooral bedoeld om tegenstanders te imponeren en te beangstigen.
Maori tradities
Vandaag de dag zien we deze Maori traditie nog steeds terug in het internationale rugby. The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, voert de ‘Ka Mate Haka-dans’ uit voor elke wedstrijd die zij spelen. Dit doen zij als uiting van teamgeest, passie en kracht. Zij trachten hiermee niet alleen hun tegenstanders te imponeren, maar ook de toeschouwers in het stadion. Deze laatsten zijn ook onder de indruk van de krachtige Haka-dans, en hiermee zorgt de Haka- dans dat elke wedstrijd een extra indrukwekkende ervaring oplevert. De All Blacks houden op deze manier de mythische status, die uitgroeide tot een van de meest bekende sportrituelen ter wereld, in stand.
Denk niet net dat de Haka zomaar een dans is, want de Nieuw-Zeelandse rugby spelers zien de dans als hun cultureel erfgoed, en het uitvoeren ervan als een grote eer en respect naar hun voorvaderen. Dit respect reflecteert zich ook terug bij de toeschouwers in het stadion en dat maakt de Haka zo krachtig.
De Beste Haka Dans
Hoe imposant de Haka kan zijn kun je zien bij één van de beste Haka’s die door de New Zealand All Blacks is uitgevoerd. Wil je zelf de Haka dans oefenen dan hebben we ook een korte instructie film voor je over de Haka dans. Veel succes!