+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

Haka workshop

Ideale voor zakelijke evenementen, energizer of teambuilding activiteit.

Haka workshop

Ideale voor zakelijke evenementen, energizer of teambuilding activiteit.

Haka workshop

Ideale voor zakelijke evenementen, energizer of teambuilding activiteit.

Haka workshop

Ideale voor zakelijke evenementen, energizer of teambuilding activiteit.

Haka workshop

Ideale voor zakelijke evenementen, energizer of teambuilding activiteit.

HAKA workshop

De Haka, de beroemde Nieuw-Zeelandse strijddans die oorspronkelijk door de Maori strijders gedanst werd als uiting van de passie, kracht en identiteit. Zij gebruiken hun lichaam, stem, handen, voeten, benen, tong en ogen om hun kracht en identiteit te tonen aan hun tegenstanders. De Haka workshop is gebaseerd op deze ceremoniële Haka-dans, die nog steeds door het nationale rugby team the All Blacks gedaan wordt.

Over de Haka workshop

Tijdens de energieke Haka workshop maken deelnemers kennis met de Haka. Deelnemers leren de basisbeginselen van de Haka-dans en ontdekken de oorsprong, diepere waarde en betekenis ervan.
Ook worden zij uitgedaagd om groepsgewijs een eigen Haka dans te creëren en deze tijdens een Haka battle neer te zetten. Dat alles in een energieke workshop vol fun, teambuilding, verbinding, leiderschap en expressie.

Inzetbaar

De workshop is inzetbaar tijdens een teamdag, personeelsevent, teambuilding, offsite of het vieren van successen.  Ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een ludieke, verbindende Maori workshop.

Locatie

Wij verzorgen de Haka workshop op elke locatie in Nederland en België, zowel binnen als buiten.

Kosten workshop

De prijs van een Haka workshop is gebaseerd op aantal deelnemers en reiskosten van de trainer. Vraag dus gerust een offerte aan, wij komen dan met een passend aanbod.

Meer info

Voor meer informatie, bel ons via +31 (0)6 232 83 272
Of gebruik de offerte button.

Doelgroep

Zowel zakelijk als privé voor groepen van 10 tot 150 deelnemers.

Duur workshop

60 – 90 minuten

Voertalen

Nederlands, Engels en Frans.

Klantervaring

De Hakka workshop sloot perfect aan bij onze cursus rond persoonlijk leiderschap. Iric trekt je op een voorzichtige maar aangename manier buiten je comfort zone als groep waardoor je nog hechter naar buiten gaat. Een echte aanrader!

Chloë

We organiseerden onlangs een startdag voor een project rond leiderschap, mét een haka workshop. De deelnemers waren zeer enthousiast, zowel over de inhoud als over de begeleiding door Iric. De workshop gaf een enorme energieboost en zorgde ervoor dat de deelnemers nadien met een groter “wij” gevoel terug aan de slag gingen.

Rina Vanherck

De haka was voor een team van accountants de ideale manier om alles eens los te laten en te herbronnen! Freek legt alles op een supergoede manier uit en spoort ook iedereen aan om mee te doen! We vonden het allemaal deugd doen en zouden het zeker opnieuw doen! Topactiviteit! Top lesgever! 10/10

Acco Accountants

Wat een leuke workshop! Een combinatie van teambuilding, lol en buiten je comfortzone gaan. We hebben een erg leuke middag gehad, bedankt!

Marloes

De Haka workshop voor teams en organisaties die op zoek zijn naar een energieke verbindende teambuilding workshop.

Haka workshop in de provincies

Wij verzorgen de Haka workshop in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland – Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

Haka workshop in de steden

Wij verzorgen de Haka workshop in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Maastricht – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen – Turnhout en vele andere steden.

Haka weetjes

Meer over Haka

Lang geleden rond de 18e eeuw leefden stammen in Nieuw Zeeland veel met elkaar in strijd. Het doel in hun leven was voornamelijk overleven, en daarom voerden ‘tribes’ regelmatig oorlog met elkaar. Zij streden met name om basis behoeften zoals voedsel, maar ook land en macht waren onderdeel van strijd.

De Maori cultuur veranderde begin 19 eeuw toen een beroemde stamleider Te Rauparaha ter nauwer nood ontsnapte aan een aanslag op zijn leven door twee vijandige stammen. Hij kreeg bij een bevriend stamhoofd onderdak in een ondergronds hol en werd daarmee gered van de dood. Na deze ervaring bedacht hij als ode aan het leven een dans (de Haka) die vele decennia gedanst werd als uiting van kracht, identiteit en overleving.

Haka Dans

De meest bekende Haka dans is de ‘Ka Mate’, welke is gebaseerd op het overlevingsverhaal van de beroemde strijder Te Rauparaha. ‘Ka Mate, Ka Ora’ betekent letterlijk ‘deze dood’, ‘dit leven’, en werd daarom ook wel gezien als ‘de overwinning van het leven op de dood’.

De ‘Ka Mate’ bestaat uit een ritmische combinatie van zang en dans, waarbij we het begrip ‘zang‘ ruim mogen nemen. Je zou het ook wel ‘scanderen’ kunnen noemen omdat het meer lijkt op het uitroepen en opzeggen van bepaalde woorden. De Haka wordt in meeste gevallen in groepsverband uitgevoerd, wat door De Maori ‘kapa haka’ wordt genoemd. Dit laatste betekent letterlijk ‘in een rij’. De ‘Ka Mate’ is vooral bedoeld om tegenstanders te imponeren en te beangstigen.

Maori tradities

Vandaag de dag zien we deze Maori traditie nog steeds terug in het internationale rugby. The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, voert de ‘Ka Mate Haka-dans’ uit voor elke wedstrijd die zij spelen. Dit doen zij als uiting van teamgeest, passie en kracht. Zij trachten hiermee niet alleen hun tegenstanders te imponeren, maar ook de toeschouwers in het stadion. Deze laatsten zijn ook onder de indruk van de krachtige Haka-dans, en hiermee zorgt de Haka- dans dat elke wedstrijd een extra indrukwekkende ervaring oplevert. De All Blacks houden op deze manier de mythische status, die uitgroeide tot een van de meest bekende sportrituelen ter wereld, in stand.

Denk niet net dat de Haka zomaar een dans is, want de Nieuw-Zeelandse rugby spelers zien de dans als hun cultureel erfgoed, en het uitvoeren ervan als een grote eer en respect naar hun voorvaderen. Dit respect reflecteert zich ook terug bij de toeschouwers in het stadion en dat maakt de Haka zo krachtig.

De Beste Haka Dans

Hoe imposant de Haka kan zijn kun je zien bij één van de beste Haka’s die door de New Zealand All Blacks is uitgevoerd. Wil je zelf de Haka dans oefenen dan hebben we ook een korte instructie film voor je over de Haka dans. Veel succes!