+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

eiland HAKA WORKSHOP

Het eiland Tiengemeenten is een bijzondere plek.  Wanneer je met de pont de overtocht maakt voel je direct de rust en vrijheid van dit eiland. Hier treft je ook TinyParks Cast Away, een ideale locatie voor een team meeting of team event. Alles is aanwezig voor een ‘ont-moeting’ met collega’s. Wij verzorgen daar verbindende HAKA workshops als energieke vergaderbreak tijdens jouw meeting. 

eiland HAKA WORKSHOP

Het eiland Tiengemeenten is een bijzondere plek.  Wanneer je met de pont de overtocht maakt voel je direct de rust en vrijheid van dit eiland. Hier treft je ook TinyParks Cast Away, een ideale locatie voor een team meeting of team event. Alles is aanwezig voor een ‘ont-moeting’ met collega’s. Wij verzorgen daar verbindende HAKA workshops als energieke vergaderbreak tijdens jouw meeting. 

Workshop

Eiland HAKA workshop

Eiland Haka Workshop

Tijdens de energieke Eiland Haka workshop maken jullie kennis met de Haka. Jullie leren de basisbeginselen van de Haka-dans en ontdekken de oorsprong, diepere waarde en betekenis ervan. Ook worden jullie uitgedaagd om groepsgewijs een eigen Haka dans te creëren en deze tijdens een Haka battle neer te zetten. Dat alles in een energieke eiland workshop vol fun, teambuilding, verbinding, leiderschap en expressie.

Over TinyParks Cast Away

Even een mini escape met je team? Op het eiland Tiengemeten vind je een uniek plekje om te overnachten. Even midden in de natuur op een prachtige glamping met festival achtige aankleding. Een plek waar je samen kan ont-moeten en heerlijk kunt genieten borrelen, eten met collega’s. Klik voor website en info hier of mail: contact@tinyparks.nl

Over Tiengemeenten

Tiengemeten is een uniek natuurlijk eiland in de provincie Zuid-Holland. Onder de rook van Rotterdam, prima bereikbaar met de auto. Je kunt elk uur de pont nemen naar het eiland alwaar je met een pendelbus wordt opgehaald. 

Haka workshop inzetbaar

De workshop is geschikt speciaal voor team dag, personeelsevent, teambuilding, offsite of het vieren van successen.  Ideaal voor groepen die op zoek zijn naar een ludieke, verbindende workshop.

Kosten eiland Haka workshop

De prijs van de Eiland Haka workshop is gebaseerd op aantal deelnemers en reiskosten van de trainer. Daarnaast gebruiken we voor grote groepen (vanaf 50 deelnemers) een mobiele geluidset. Vraag gerust een offerte aan via het contact formulier.

Voor wie

De Eiland Haka workshop
is speciaal voor teams en organisaties met groepen
van 10 tot 75 deelnemers.
In de voertalen Nederlands, Engels en Frans.

Duur Workhop

60 min (workshop)

Meer Info

Voor meer informatie 
bel
+31 (0)6 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Eiland Haka workshop
Haka workshop

Haka weetjes

Meer over Haka

Lang geleden rond de 18e eeuw leefden stammen in Nieuw Zeeland veel met elkaar in strijd. Het doel in hun leven was voornamelijk overleven, en daarom voerden ‘tribes’ regelmatig oorlog met elkaar. Zij streden met name om basis behoeften zoals voedsel, maar ook land en macht waren onderdeel van strijd.

De Maori cultuur veranderde begin 19 eeuw toen een beroemde stamleider Te Rauparaha ter nauwer nood ontsnapte aan een aanslag op zijn leven door twee vijandige stammen. Hij kreeg bij een bevriend stamhoofd onderdak in een ondergronds hol en werd daarmee gered van de dood. Na deze ervaring bedacht hij als ode aan het leven een dans (de Haka) die vele decennia gedanst werd als uiting van kracht, identiteit en overleving.

Haka Dans

De meest bekende Haka dans is de ‘Ka Mate’, welke is gebaseerd op het overlevingsverhaal van de beroemde strijder Te Rauparaha. ‘Ka Mate, Ka Ora’ betekent letterlijk ‘deze dood’, ‘dit leven’, en werd daarom ook wel gezien als ‘de overwinning van het leven op de dood’.

De ‘Ka Mate’ bestaat uit een ritmische combinatie van zang en dans, waarbij we het begrip ‘zang‘ ruim mogen nemen. Je zou het ook wel ‘scanderen’ kunnen noemen omdat het meer lijkt op het uitroepen en opzeggen van bepaalde woorden. De Haka wordt in meeste gevallen in groepsverband uitgevoerd, wat door De Maori ‘kapa haka’ wordt genoemd. Dit laatste betekent letterlijk ‘in een rij’. De ‘Ka Mate’ is vooral bedoeld om tegenstanders te imponeren en te beangstigen.

Maori traditie

Vandaag de dag zien we deze Maori traditie nog steeds terug in het internationale rugby. The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland, voert de ‘Ka Mate Haka-dans’ uit voor elke wedstrijd die zij spelen. Dit doen zij als uiting van teamgeest, passie en kracht. Zij trachten hiermee niet alleen hun tegenstanders te imponeren, maar ook de toeschouwers in het stadion. Deze laatsten zijn ook onder de indruk van de krachtige Haka-dans, en hiermee zorgt de Haka- dans dat elke wedstrijd een extra indrukwekkende ervaring oplevert. De All Blacks houden op deze manier de mythische status, die uitgroeide tot een van de meest bekende sportrituelen ter wereld, in stand.

Denk niet net dat de Haka zomaar een dans is, want de Nieuw-Zeelandse rugby spelers zien de dans als hun cultureel erfgoed, en het uitvoeren ervan als een grote eer en respect naar hun voorvaderen. Dit respect reflecteert zich ook terug bij de toeschouwers in het stadion en dat maakt de Haka zo krachtig.

De Beste Haka Dans

Hoe imposant de Haka kan zijn kun je zien bij één van de beste Haka’s die door de New Zealand All Blacks is uitgevoerd. Wil je zelf de Haka dans oefenen dan hebben we ook een korte instructie film voor je over de Haka dans. Veel succes!

Bel direct