Over de streep in het onderwijs

Over de streep in het onderwijs is een inspirerend programma voor leerkrachten en onderwijs teams die een stap willen maken in bewustwording, verandering en groei. Wij creëren een context waar ruimte is om samen te ontdekken, de delen en te groeien. Het Over de streep programma is een krachtige manier om in korte tijd uw collega’s écht te leren kennen. Maar ook verbinding en vertrouwen te creëren binnen uw organisatie.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over de workshop gaan we samen aan de slag. Het programma kent een prettige afwisseling van actieve oefeningen afgewisseld met momenten om te delen, te reflecteren en te leren. Deelnemers gaan groepsgewijze delen over wat hen beweegt, inspireert en motiveert zodat zij elkaar beter leren kennen en daarmee verbinding creëren. Een belangrijk onderdeel is de ‘over de streep’ oefening waarbij de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen belevingswereld en die van hun collega’s. Aan het eind van het programma gaan de deelnemers elkaar op een ludieke wijze erkennen. 

Resultaat

Een verbonden team wat staat voor open communicatie, onderling vertrouwen en prettige samenwerking. Waar iedereen gezien en erkend wordt.

Voor wie

Over de streep in het onderwijs is voor onderwijs organisaties die willen werken aan verbinding, vertrouwen en prettige samenwerking binnen hun team(s). Het programma is geschikt voor groepen van 20 tot 100 personen. Het is aan te raden om het programma op een externe locatie plaats te laten vinden.

Thema’s

Elke organisatie kent haar eigen thema’s. Om die reden bespreken we vooraf welke thema’s belangrijk zijn zodat het programma perfect aansluit op de behoeften van uw organisatie, team én medewerkers.

Duur

Afhankelijk van uw doelstelling bestaan er twee programma’s
- Workshop (3,5 uur)
- Programma (1 dag)

Voordelen

Groepsdynamiek geeft positieve energie
Maatwerk rond speciale thema’s
Positieve boost, nieuwe visie en inspiratie
Korte interventie, maximaal resultaat

Meer info

Wilt u meer informatie? Bel   06 232 83 272
Of klik op de offerte button.

Offerte aanvragen

Klantervaringen


Advies

Wilt u advies over welke workshop past bij uw doelstelling of meer weten over onze aanpak? Gebruik de contact button of bel 06 232 83 272

Contact

  heermevrouw

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Intention walk

  Inzetbaar

  Over de streep in het onderwijs is inzetbaar bij reorganisatie, onveiligheid op de werkvloer of ingrijpende veranderingen binnen teams. Maar zeker ook als teambuilding workshop ter verbetering van onderlinge samenwerking.

  Fijne workshop met veel leerzame momenten. We hebben veel over elkaar geleerd, snappen nu beter de keuzes die een ander maakt en zijn nog nooit zo verbonden geweest. Dit nemen we zeker mee voor in de toekomst!
  Fanny Donders
  Medewerker kinder- en jongerenlocatie SEIN
  Wat een mooie ervaring was het, vooral de onderdelen waarbij we écht met elkaar in gesprek kwamen. Aanrader!
  Jouke de Jong
  Head of the Dutch National Mounted Police
  Wat een positieve ervaring was het. Een ervaring wat tot nadenken aanzette en bewustwording creëerde. Het was een start voor het aangaan van verbinding met elkaar maar ook kijken naar je zelf en de ander in het team. Bedankt daarvoor!
  Miriam Krediet
  Teamleider ambulante ondersteuning
  Het was een inspirerende workshop die zowel bijdroeg aan de teamvorming als zicht gaf op de persoonlijke ontwikkeling. De trainer deed dit op zeer deskundige wijze.
  Richard Steinfort
  Hoofd Afdeling Begeleiding, Onderwijs en Kwaliteit at STC-Group
  Fijn gevoel te hebben gekregen meer deelgenoot te zijn met elkaar in het team.
  Jose Neefjes
  Freelance loopbaanprofessional José Neefjes RL bij Een coach cadeau
  Zeer professioneel, goed voorbereid, zicht op de materie, verdiepend. Bedankt!
  Aida Blok
  Medewerker Adviesteam at Raad voor de Kinderbescherming

  Wat is Over de streep in het onderwijs

  Teamtraining Over de streep in het onderwijs is een volgens Amerikaans concept zoals Challenge Day voor onderwijsinstellingen. Over de streep in het onderwijs gaat over - cultuur verandering - reorganisatie – samenwerking – teambuilding – vertrouwen – veiligheid – collegialiteit – openheid – verbinding – inspiratie – verdieping.

  Over de streep werkvorm

  We gebruiken de 'Over de streep' werkvorm tijdens de teamtraining of workshop omdat het een veilige manier is om te delen en te ontdekken waar iedereen staat. De werk vorm biedt deelnemers enerzijds ruimte om bewust te worden van hun eigen waarheid, maar ook om te ontdekken dat zij niet de enige zijn. De over de streep werkvorm gaat over thema's die spelen binnen een team of organisatie, maar kan ook tijdens een leiderschap training ingezet worden als middel om bewustwording te creëren.

  Over de streep in het onderwijs in de provincies

  Wij verzorgen Over de streep in het onderwijs training in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

  Over de streep in het Onderwijs in de steden

  Wij verzorgen Over de streep in het onderwijs training in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.

  Over de streep foto's
  Over de streep in bedrijf

  Over de streep in het Onderwijs