Over de streep in de zorg

Over de streep in de zorg is een inspirerend teambuilding programma voor zorgorganisaties die een stap willen maken in bewustwording, verandering en groei. Het is verreweg de meest krachtige manier om in korte tijd uw collega’s écht te leren kennen, maar ook verbinding en vertrouwen te creëren binnen uw organisatie. Over de streep in de zorg gaat over open en eerlijk zijn, verantwoordelijkheid, communicatie en erkenning. Soms kan het ook confronterend zijn, maar in alle gevallen verbindend.

Wat gaan we doen

Na een korte introductie en uitleg over de workshop gaan we samen aan de slag. Het programma kent een prettige afwisseling van actieve oefeningen afgewisseld met momenten om te delen, te reflecteren en te leren. Deelnemers gaan groepsgewijze delen over wat hen beweegt, inspireert en motiveert zodat zij elkaar beter leren kennen en daarmee verbinding creëren. Een belangrijk onderdeel is de ‘over de streep’ oefening waarbij de deelnemers inzicht krijgen in hun eigen belevingswereld en die van hun collega’s. Aan het eind van het programma gaan de deelnemers elkaar op een ludieke wijze erkennen. 

Resultaat

Een verbonden team wat staat voor open communicatie, onderling vertrouwen en prettige samenwerking. Waar iedereen gezien en erkend wordt.

Voor wie

Over de streep in de zorg is voor organisaties die willen werken aan verbinding, vertrouwen en prettige samenwerking binnen hun teams. Het programma is geschikt voor groepen van 15 tot 100 personen. Het is aan te raden om de training op een externe locatie plaats te laten vinden.

Thema’s

Elke organisatie kent haar eigen thema’s. Om die reden bespreken we vooraf welke thema’s belangrijk zijn zodat het programma perfect aansluit op de behoeften van uw organisatie, team én medewerkers.

Duur

Afhankelijk van uw doelstelling bestaan er twee programma’s
- Workshop (3,5 uur)
- Dag programma (6 uur)

Meer info

Voor meer informatie over deze training, gebruik de offerte button.
Of bel direct 06 232 83 272


Offerte aanvragen

Advies

Wilt u advies over welk programma past bij uw doelstelling of meer weten over onze aanpak? Gebruik de contact button of bel 06 232 83 272

Contact

  heermevrouw

  Voornaam

  Achternaam

  Telefoon

  E-mail

  Onderwerp

  Bericht

  Voordelen

  Groepsdynamiek geeft positieve energie
  Maatwerk rond speciale thema’s
  Positieve boost, nieuwe visie en inspiratie
  Korte interventie, maximaal resultaat

  Cornona-Proof

  Deze workshop is Corona-proof. Lees meer [...]

  Wat onze klanten vertellen

  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de geweldige dag. Complimenten aan trainer Iric hoe hij de veiligheid waarborgde tijdens de training. Hij gaat voor 110% voor z’n werk en passie om onze teamdag te begeleiden. Iric voelt goed aan wat er speelt in een team, hij weet wat er nodig is en heeft ons weer nieuwe richting gebracht”. We kijken uit naar het vervolg training!

  Een teambuilding workshop met veel diepgang waarbij iedereen zich openstelde. Het gaf een vertrouwd gevoel. Een aanrader.

  Fijne workshop met veel leerzame momenten. We hebben veel over elkaar geleerd, snappen nu beter de keuzes die een ander maakt en zijn nog nooit zo verbonden geweest. Dit nemen we zeker mee voor in de toekomst!

  Fanny Donders
  Zorg medewerker wonen kinder- en jongerenlocatie SEIN

  Een mooie bijzondere dag! Het is gelukt om in korte tijd vertrouwen in de groep te krijgen. Daardoor was het vanaf vroeg al een goede sfeer.

  Susan van den Enden
  Kernfunctionaris at Raad voor de Kinderbescherming

  Een zeer interactieve training waar ruimte was om jezelf te zijn, maar ook om meer bewust te worden van wat mijn aandeel is binnen het team. Mooi om elkaar open en emotioneel te zien tijdens de over de streep en de erkenning oefening. De training is een aanzet om samen met het team verder te groeien. Bedankt daarvoor.

  Piet van der Made
  Zorg medewerker Stichting Ons tweede huis

  Zinvolle dag. De trainer was zeer professioneel, goed voorbereid en had zich goed op de materie verdiept. Bedankt!

  Aida Blok
  Medewerker Adviesteam at Raad voor de Kinderbescherming

  Prettige workshop. Het team werd hier sterker door. Zeker de laatste twee oefeningen waren voor mij waardevol. Bedankt!

  Lois Tiebie
  Persoonlijk begeleider bij Sein

  Wat een positieve ervaring was het. Een ervaring wat tot nadenken aanzette en bewustwording creëerde. Het was een start voor het aangaan van verbinding met elkaar maar ook kijken naar je zelf en de ander in het team. Bedankt daarvoor!

  Miriam Krediet
  Teamleider ambulante ondersteuning

  Challenge day voor zorginstellingen

  Teamtraining Over de streep in de zorg is een volgens Amerikaans concept zoals Challenge Day, wat speciaal ontwikkeld is voor zorg organisaties. Over de streep in de zorg gaat over - cultuur verandering - reorganisatie – samenwerking – teambuilding – vertrouwen – veiligheid – collegialiteit – openheid – verbinding – inspiratie – verdieping.

  Over de streep werkvorm

  We gebruiken de 'Over de streep' werkvorm tijdens de teamtraining of workshop omdat het een veilige manier is om te delen en te ontdekken waar iedereen staat. De werk vorm biedt deelnemers enerzijds ruimte om bewust te worden van hun eigen waarheid, maar ook om te ontdekken dat zij niet de enige zijn. De over de streep werkvorm gaat over thema's die spelen binnen een team of organisatie, maar kan ook tijdens een leiderschap training ingezet worden als middel om bewustwording te creëren.

  Over de streep in de zorg in de provincies

  Wij verzorgen Over de streep in de zorg training in de provincies: Flevoland – Groningen – Drenthe – Overijssel – Utrecht – Noord-Holland – Zuid-Holland – Zeeland – Noord-Brabant – Friesland – Limburg – Gelderland - Antwerpen – Oost Vlaanderen – West Vlaanderen – Vlaams Brabant – Henegouwen – Luik – Luxemburg – Namen – Waals-Brabant.

  Over de streep in de zorg in de Steden

  Wij verzorgen Over de streep in de zorg training in de steden: Utrecht – Amsterdam – Almere – Rotterdam – Dordrecht – Den Haag – Leiden – Katwijk – Haarlem – Breda – Bennebroek – Mijdrecht – Nijmegen – Den Bosch – Tilburg – Eindhoven – Arnhem – Ede – Wageningen – Middelburg – Bergen op Zoom – Goes – Apeldoorn – Deventer – Amersfoort – Alkmaar – Brussel – Antwerpen – Gent – Hasselt – Turnhout – Brugge – Hasselt – Mechelen - Turnhout en vele andere steden.