+31 (0)623283272 info@matrixevents.nl

10 waardevolle tips bij het organiseren van een teambuildingdag

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Hero_Widget”][/siteorigin_widget]

Teambuildingdag organiseren

Bent u van plan om een teambuilding dag te organiseren? Onderstaand vindt u 10 waardevolle tips.

Bepaal een doelstelling

Een gezellig dagje met uw team kan heel leuk zijn, maar een teambuildingdag valt of staat bij het hebben van een doelstelling. Bedenk wat u wilt bereiken en zorg dat u een heldere doelstelling heeft voor uw teambuildingdag.

Manage verwachtingen

Bespreek vooraf met uw team wat u wilt bereiken, zo creëert u gezamenlijk commitment.

Ga voor de inhoud

Een teambuilding dag is wat anders dan een gezellig teamuitje. Creëer daarom een dag die naast gezellig samen zijn ook inhoudelijk wat brengt voor uw team.

Doorbreek bestaande patronen

Kies altijd voor een externe locatie weg van de werkplek en de dagelijkse beslommeringen. Wanneer uw team zich op onbekend terrein bevindt zijn ze uit hun comfortzone en ontstaat er ruimte om te ontdekken.

Schrijf een programma

Zorg dat er een programma is en laat niets aan het toeval over. Niets is zo hinderlijk als een onverwachte onderbreking (‘koffiepauze’) terwijl uw mensen net bezig zijn met hun proces. Maak ruimte voor sociaal contact met elkaar maar doe dit vooral achteraf.

Kies voor een ervaringsgerichte aanpak

Laat uw mensen een ervaringsgericht programma volgen waarbij ze in actie zijn, zelf ontdekken, reflecteren en leren. Op die manier blijven geleerde vaardigheden lang hangen.

Maak gebruik van een externe trainer

Als mensen dagelijks samenwerken ontstaan er vaak (onbewuste) patronen en ‘blinde vlekken’. Een externe trainer kan deze patronen herkennen, blootleggen en doorbreken.

Organiseer een buitengewone ervaring

Niets is zo saai als de zoveelste jaarlijkse teamdag waarbij uw mensen vooraf al denken “daar gaan we weer”. Daarom is het belangrijk om een bijzondere dag te organiseren voor uw mensen.

Bespreek vooraf met de trainer uw doelstelling

Maak uw doelstelling kenbaar zodat de trainer het teambuilding programma kan sturen. Mogelijk zijn er thema’s die tijdens de dag bovenkomen, maak hierover duidelijke afspraken zodat de trainer hier proactief op kan inhaken.

Evaluatie

Evalueer uw teambuildingdag zo snel mogelijk. Wacht dus niet tot de volgende dag wanneer uw mensen weer aan het werk zijn maar maak ruimte voor evaluatie en het maken van nieuwe afspraken. Bespreek dit ook vooraf met de trainer.

Wilt u deze tips downloaden? Klik dan op de button. 
pdf

Advies

Wilt u advies of meer weten over onze aanpak? Gebruik de contact button of bel 06 232 83 272

Contact


heermevrouw

Voornaam

Achternaam

Telefoon

E-mail

Onderwerp

Bericht

Edit this accordion, Only admin can see this.