Hoe schrijf je een verleidende workshop tekst

Hoe schrijf je een verleidende workshop tekst?

Ok! Je hebt een workshop geschreven. Maar hoe schrijf je een verleidende workshop tekst die mensen inspireert om jouw workshop te volgen? Want het liefst wil je natuurlijk een zaal vol met deelnemers. Toch? Het begint in elk geval met een pakkende workshop titel met een verleidende tekst.

Onderstaand geven we je 7 gouden tips:

Tip 1:

Je moet weten dat mensen Online nooit lezen maar scannen. Immers er is zoveel te lezen Online. Dus hou het dus kort en bondig en gebruik ‘Jip en Janneke’ taal.

Tip 2:

Zorg voor een duidelijke titel die de aandacht trekt, zodat zelfs een kind snapt waar de titel over gaat. Gebruik ook geen afkortingen die jouw doelgroep mogelijk niet snapt. Je titel is het belangrijkst!

Tip 3:

Nu je tekst. Het beste kan je vertellen wat de lezer aan de workshop heeft. Schrijf zoals een journalist dat doet. Een kop, een middenstuk en een staart, daarmee val je meteen met de deur in huis. De informatie en achtergrond bewaar je voor het middenstuk. Hou hiermee rekening want online zoekmachines zoals Google geven alleen de eerste tekstregels weer bij de zoekresultaten die op jouw site staan.

Tip 4:

Geef antwoord op vragen van deelnemers. Verplaats je in de schoenen van je deelnemers en sta stil bij mogelijke vragen die deelnemers zouden kunnen hebben. Bijvoorbeeld: “Wat leer ik tijdens deze workshop?” “Hoe kan ik de inzichten toepassen?” “Heb ik voorkennis nodig?” “Ervaringsleer, wat is dat?”.

Tip 5:

Nu jouw koptekst en middenstuk gereed is wordt het tijd voor de staart. Belangrijk is om de lezer aan te zetten tot aktie! Hierbij is het van belang dat je duidelijk bent, dus direct inschrijven kan hier. Of maak gebruik van een “early bird” korting als ze zich NU inschrijven. Hou er rekening mee dat jouw lezer in een split second beslist om het wel of niet te doen.

Tip 6:

Onderzoek of jouw workshop in Google zoekresultaten boven komt. Een mooi voorbeeld hiervan is “Haka workshop”, kijk eens bij wie jij deze workshop zou boeken. Staat jouw workshop in de top vijf van de zoekresultaten? Zo niet dan heb je nog wat te doen. Wanneer dit wel het geval is, valt jouw workshop op ten opzichte van de andere workshops. En last but not least, kijk hoe andere workshop aanbieders het doen. Wat kun je leren van hun teksten.

Tip 7:

Vraag eens aan twee of drie collega’s of workshop deelnemers om jouw tekst te lezen. Als zij begrijpen waar de tekst over gaat zit je op de goede weg. Geef ze kort de tijd om het te lezen en vraag om feedback. Snappen zij het dan weet je zeker dat jouw doelgroep het ook snapt.

Veel succes!

Een verleidende workshoptekst schrijven is een thema van ons train de trainer programma wat aankomend in het najaar van start gaat.

Zelfstandig trainer worden?

Wil jij als zelfstandig trainer aan de slag of meer kennis opdoen als trainer? Dan is ons 'Train de trainer' programma precies wat jij zoekt. 'Train de trainer' is een inspirerend programma waarin je leert om als zelfstandig trainer te werken. Je leert onder andere hoe je workshops kan vormgeven en deze succesvol in de markt gaat te zetten. 

website: www.leermijtrainen.nl

[aps-social id="1"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *